Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A matematika munkaközösség elismerése

2024-09-11 08:00:00

Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium minisztere kiemelkedő szakmai tevékenységéért elismerésben részesítette a Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium matematika munkaközösségét.

A matematika munkaközösség a kötelező tananyag megtanítása mellett nagy hangsúlyt fektet a versenyeztetésre is.
Számos diák ért el kiemelkedő eredményt a különböző országos versenyeken (Gordiusz, Kenguru, Zrínyi, Arany Dániel), sőt kiemelkedő tanulóink állandó résztvevői a Nemzetközi Matematika Versenynek is, ahol a megmérettetés mellett fontos szerepet kap a határon túli magyarjainkkal való találkozás, a diákok igen élvezik a  közös programokat és élményeket gyűjtenek.

A legrangosabb versenyen (OKTV) is sok diákunk szerepel évről évre, ahol számos dobogós helyezést hoznak el, 9 alkalommal a győztes is iskolánk tanulója volt.
Iskolánk tehetséggondozásának fő vezérelve, hogy a versenyzés nem cél, hanem eszköz a sikerélményekhez, a munka megbecsüléséhez és segítség az útkeresésben. A versenyeredményeknek pedig a magas színvonalú oktató-nevelő munka „melléktermékének” kell lennie!

A díjat átvette Szlobodnikné Kiss Edit igazgatóhelyettes és Véglesiné Bíró Erzsébet matematikatanár dr. Varga-Bajusz Veronika államtitkártól és Pölöskei Gáborné helyettes államtitkártól.

Gratulálunk a munkaközösségnek és további sok sikert kívánunk!

Iskolavezetés