Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Kazinczy–verseny sikerek

2024-04-29 18:14:00

Iskolánk két diákja, Halász Gergő (11. N) és Isztujka Dávid (12.G) 2024. április 19-20-21-én a Péchy Blanka által alapított Kazinczy – verseny 58. Kárpát-medencei döntőjén vett részt Győrben.

A versenyt a Kazinczy Ferenc Gimnázium bonyolította le két fő helyszínen, a gimnázium könyvtárában és a Városháza dísztermében. Gergő a gimnáziumi, Dávid a szakképző iskolai kategóriában képviselték iskolánkat. Következzen most az ő beszámolójuk!


„3 napot töltöttünk Győrben, a Kazinczy Szép Magyar Beszéd Kárpát-medencei döntőjén. Pénteken a megnyitók után nagyon gyorsan történtek az események. Már kora délután végeztünk az első két fordulóval, amelyek a hozott szöveg felolvasásából és az írásbeli feladat kitöltéséből álltak. Innentől szabadidőt kaptunk egészen estig, amikor is a Győri Nemzeti Színházban a Puskás című musicalt tekintettük meg. Zseniális élmény volt. Szombaton már csak egy forduló várt ránk, a kötelező szöveg felolvasása. A szöveg gyakorlására 20 perc állt rendelkezésünkre.
Délután a zsűrik egy összegző beszélgetést tartottak, ahol megosztották tapasztalataikat a versenyről, valamint az írásbeli feladatot is kiértékelték. Vasárnap az ünnepélyes eredményhirdetés volt csak hátra. Nagyon színvonalas, emelkedett hangulatú volt, de sajnos üres kézzel jöttünk haza. A verseny során talán nem is az eredmény volt számunkra a legfontosabb. Persze, örültünk volna, ha kiemelt helyezést érünk el, de ami sokkal többet ért, azok a barátságok, amelyek ott köttettek. Ez a 3 nap számunkra hatalmas élmény volt. A helyszínek, a verseny színvonala, és az emberek is. Egyszerűen lenyűgöző.”